Ligging huis

In het zuiden van de Ardèche op een schitterende locatie in Casteljau (gemeente Berrias & Casteljau) staat onze stijlvolle vakantievilla BonToul. Waar de nachtegaal zingt terwijl het wild rondscharrelt. Diegenen die het huis bezochten vroegen zich af hoe we zo'n unieke plek hebben gevonden. Heerlijk rustig terwijl je je toch in een supertoeristische omgeving begeeft. Op zo'n 15 minuten lopen door het bos achter ons huis en langs de wijngaarden bereik je de Chassezac. Een zijrivier van de Ardèche met prachtige gorges waar je heerlijk kunt zwemmen, vissen en kanoën. Er heerst hier in het hoogzeizoen een gezellige drukte omdat ook de gasten van de campings die aan deze rivier liggen gebruik maken van de diverse strandjes.

Omgeving

Casteljau ligt op ca. 10 km vanaf Les Vans. Een van de dorpen in de directe omgeving die met elkaar wedijveren om de titel 'mooiste van het land'(Trotter reisgids). Op 20 minuten afstand liggen de bekende toeristische trekpleisters Vallon Pont d'Arc en Ruoms. Schilderachtige stadjes en pittoreske dorpjes zoals Joyeuse, Labeaume, Largentiere, Vogue, Naves en Balazuc maken het vakantiegevoel compleet. Iets verder zijn de grotere plaatsen Aubenas, Nimes, Avignon en Uzès de moeite van het bezoeken meer dan waard. De Middellandse zee (Camargue) is binnen anderhalf uur te bereiken.

Wandelen, klimmen, fietsen, zwemmen, kanoën, vissen ....

Op sportief gebied zijn de mogelijkheden legio. Vanaf het huis zijn prachtige wandelingen te maken. In het unieke Bois de Païolive starten op enkele kilometers vanaf het huis wonderschone routes van verschillende moeilijkheidsgraad. Voor de echte waaghalzen: er kan ook geklommen worden. De 20 klimroutes starten op loopafstand van het huis.
Voor fietsers die niet voor een klimmetje terugdeinzen: er zijn schitterende fietsroutes in de directe omgeving. Vlakbij het huis duiken de mountainbikeroutes het bos is. Op enkele kilometers vanaf BonToul is er een fietsverhuurbedrijf.
Ook de visser kan zijn hart ophalen. Niet alleen in de rivier waar je de forellen ziet springen maar ook in het meer, dat op 10 minuten loopafstand van het huis ligt. En natuurlijk kan er in de Ardèche gekanood worden. Bij de camping aan de Chassezac kunnen kano's gehuurd worden en starten diverse spectaculaire kanoroutes.

Golf

Zin in een partijtje golf? Op enkele kilometers van BonToul ligt in Grospierres de 9-holes golfbaan 'Golf de Bournet' waar de golfliefhebbers een heerlijk balletje kunnen slaan. (www.golfardeche.com)

Motorrijden

De Ardèche is een eldorado voor motorrijders. De slingerende wegen door het bergachtige landschap zijn adembenemend mooi.

Activiteiten

Enkele activiteiten in de omgeving:

Lekker eten en drinken

Frankrijk is bij uitstek een land van lekker eten en drinken. In de nabije omgeving van het huis zijn diverse leuke restaurantjes te vinden. L'Olivier de Païolive, op ca. 6 km afstand, is een culinaire aanrader. Een specialiteit uit de Ardèche is Sanglier. Zachtjes gestoofd is dit wildzwijn een ware delicatesse. Ook is het leuk om een van de wijncaves te bezoeken. Je kunt er wijnen proeven van de druiven die je om je heen ziet hangen.

Marktjes, Antiek & Brocante

Zaterdagmarkt in Aubenas Dagelijks is er wel ergens in de directe omgeving een gezellige markt. De zaterdagmarkt in Les Vans en Aubenas zijn aanraders. Ook de markt op vrijdag in Ruoms en op dinsdag in Saint Ambroix zijn erg leuk.

Twee maal per jaar, rondom Pasen en midden augustus, is er een grote vierdaagse antiek en brocante markt in Barjac (afstand ca. 20 km). Daarnaast zijn er vrijwel wekelijks nog vele andere kleinschalige antiekmarkten en 'vide greniers' (soort vlooienmarkt).

Wintersport

Strak blauwe luchten zijn in de winter meer regel dan uitzondering. Heerlijk weer dus voor winterse wandelingen. Op de hogere toppen in de Ardèche kan gelanglauft en geskied worden. Op een uur rijden vanaf BonToul ligt het kleinschalig ski- en langlaufgebied Croix de Bauzon.

Informatie over de omgeving

Voor informatie over de omgeving kunt u naar de vvv in Les Vans.


Grotere kaart weergeven